Toleranță zero în Florești. Poliția Locală împarte amenzi

Întregul dispozitiv al Poliției Locale Florești, la inițiativa primarului comunei Florești, Horia Șulea, a desfășurat în cursul dimineții de luni o amplă acțiune de control pe raza comunei. Demersul se datorează unor grave și constante abateri de la normele elementare de conviețuire socială ale unor locuitori.

S-au avut în vedere aspecte legate de Mediu (curățenie, contracte de salubrizare, norme de igienă), Disciplina în construcții, Ordine și Pază sau Activitatea agenților economici. La capitolul Mediu s-au aplicat 4 amenzi în valoare totală de 5.000 lei. Se mai puteau aplica încă alte 3 sanțiuni, dar una din problemele întâmpinate de agenții Poliției Locale a fost lipsa datelor de contact ale reprezentanților legali a Asociațiilor de Proprietari. Totodată au fost identificați 7 proprietari de terenuri, care au primit somații în vederea efectuării de curățenie pe terenuri. Pe linie de Pază și Ordine s-au aplicat 7 sancțiuni în valoare totală de 1.500 lei și s-au aplicat și amenzi pentru parcarea neregulamentară pe sector de drum cu semn instalat de Oprirea Interzisă. Pe linie de agenți economici 3 au fost invitați la Primărie cu acte doveditoare, la doi dintre aceștia stabilindu-se deja o serie de contravenții. Pe linie de Disciplina în construcții s-au aplicat amenzi mai ales pentru accesul utilajelor din șantiere, pe domeniul public, străzi, cu noroi pe calea de rulare a autilajelor. S-au constat însă și șantiere care aveau angajate chiar firme cu oameni specializați pentru curățirea roților utilajelor înainte de a intra pe domeniul public. În total au fost aplicate amenzi de peste 8.000 lei.

Asemenea acțiuni vor continua și pe viitor. De asemenea, se vor realiza condițiile necesare pentru păstrarea timp de 48 de ore a animalelor fără stăpân ridicate de pe domeniul public și apoi scoaterea acestora la licitație.

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply