Horia Sulea, eminenta din umbra de la Cluj, protejeaza Presedintele

Acum pot sa-i dau drumul. Am stat de vorba zilnic cu Primarul din Floresti, Horia Sulea in ultimele trei zile. Iata chintesenta discutiilor in care piesele de puzzle nu se puneau cap la cap. Nu iesea un miting anti Ponta curat. Oricate informatii schimbam.

Rep : Ceva nu se leaga. Se cere “Jos Ponta, si daca nu te trezesti, pleaca si tu, Iohannis ”

Horia Sulea : Fii extrem de atent. Nu la Ponta este un atac, ci la Presedinte.

Rep : I-am cerut lui Mioc sa scoata chestia cu Presedintele…pana la urma a scos-o. Dacii liberi m-au scos de pe toate grupurile. Ce parere ai ?

Horia Sulea : Da-te la o parte. Asta e diversiune, nu simti ? Lovesc spre Presedinte.

Rep : Bun, da-mi un sfat ca prieten, nu ca primar…ca prieten…nu mai inteleg nimic !

Horia Sulea : Blocheaza tot. Macar pe Cluj ! Asta e parerea mea !

 

S-ar putea ca dupa publicarea discutiei noastre, sa ma trezesc cu o crosa in cap, la figurat, evident. Omul a facut hochei.

Dupa cateva din scandarile de la Timisoara, antiprezidentiale, realizez dimensiunea politica si strategica a prietenului meu, pentru PNL, pentru Romania.

Indiferent ce va mai fi in urmatorii 50 de ani, voi fi spate-in-spate cu Horia Sulea. Ne leaga valori comune, aspiratii pentru comunitate, pentru romani in general.  Si sportul, in care am invatat sa facem echipa.

Sper ca Horia Sulea sa nu fie descoperit de Klaus Werner Iohannis doar peste un an. Atunci, este posibil ca PNL, datorita unei disolutii explicabile, sa plece din nou de la 20 %. Nu stiu daca formatorii de opinie, echipa de la Cluj, respectiv Floresti, sa poata sa refaca minunea din 16 noiembrie.

Doar cu Alina Gorghiu nu se face primavara. Are nevoie de o echipa inteligenta si loiala.

 

Hai să îţi ÎnFloreşti Cartierul. La iniţiativa primarului Horia Şulea, se distribuie material dendrologic gratuit.

Din dorinţa de a avea un Floreşti verde, Asociaţiile de Proprietari şi persoanele fizice vor primi, gratuit, material dendrologic: puieţi, arbuşti, brăduţi, gard viu. Iniţiativa aparţine primarului Horia Şulea, care, alături de o mână de oameni inimoşi de la Liga Întreprinzătorului Român, au bătut la o serie de uşi pentru a procura materialul verde.

„Ne dorim un Floreşti cât mai verde şi suntem deschişi în acest sens spre a-i ajuta pe floreşteni. Astfel, în 2, 3 şi 4 aprilie vom distribui gratuit material dendrologic tuturor celor ce doresc. Fără birocraţie, fără acte, pe simplul principiu Primul venit, primul servit”, a declarat primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Acţiunea se va desfăşura între orele 10-20, la sediul Vaserv, de pe strada Eroilor 67. Primarul Horia Şulea a specificat că pentru a avea o minimă idee legată de cantitatea necesară, floreştenii sunt rugaţi să se anunţe pe o listă de doritori (cu număr de telefon, adresă imobil – nu şi apartament) fie la 0264265101, fie la adresa de mail comunafloresti@yahoo.com).

De notat faptul că procurarea de material verde se va face fără nici un fel de birocraţie şi fără prezentarea vreunui act.

Florești, prima comună din județul Cluj ce permite plata online a impozitelor

Primăria Florești este, începând de luni, prima comună din județul Cluj care acceptă plata taxelor și impozitelor online, prin portalul securizat și autorizat ghiseul.ro, aplicație furnizată de Sistemul Național Electronic de Plată Online.breaking news

Este permisă plată fără autentificare, pentru

Impozitul pe clădiri de la persoane fizice

Impozitul pe terenuri de la persoane fizice

Impozitul pe mijloacele de transport deținute de persoane fizice

Taxe și tarife pentru eliberarea de licențe și autorizații de funcționare

Venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate de către alte instituții de specialitate

După obținerea acordurilor de la instituțiile statului cu prerogative în securitatea informațiilor cu caracter personal și în transmisia de date, se va accepta și plata direct, cu autentificare prin CNP.

„Este o măsură care vine în sprijinul cetățeanului, plata online, prin card card bancar,  fiind uneori mai convenabilă și mai rapidă decât un drum la primărie. Deocamdată contribuabilul trebuie să știe exact suma de plată, lucru care, în cazul impozitelor, se poate afla printr-un telefon sau mail trimis la Primărie. În cel mai scurt timp, după obținerea acordurilor, plata se va putea face pe bază de CNP”, a declarat primarului comeuni Florești, Horia Șulea.

Toleranță zero în Florești. Poliția Locală împarte amenzi

Întregul dispozitiv al Poliției Locale Florești, la inițiativa primarului comunei Florești, Horia Șulea, a desfășurat în cursul dimineții de luni o amplă acțiune de control pe raza comunei. Demersul se datorează unor grave și constante abateri de la normele elementare de conviețuire socială ale unor locuitori.

S-au avut în vedere aspecte legate de Mediu (curățenie, contracte de salubrizare, norme de igienă), Disciplina în construcții, Ordine și Pază sau Activitatea agenților economici. La capitolul Mediu s-au aplicat 4 amenzi în valoare totală de 5.000 lei. Se mai puteau aplica încă alte 3 sanțiuni, dar una din problemele întâmpinate de agenții Poliției Locale a fost lipsa datelor de contact ale reprezentanților legali a Asociațiilor de Proprietari. Totodată au fost identificați 7 proprietari de terenuri, care au primit somații în vederea efectuării de curățenie pe terenuri. Pe linie de Pază și Ordine s-au aplicat 7 sancțiuni în valoare totală de 1.500 lei și s-au aplicat și amenzi pentru parcarea neregulamentară pe sector de drum cu semn instalat de Oprirea Interzisă. Pe linie de agenți economici 3 au fost invitați la Primărie cu acte doveditoare, la doi dintre aceștia stabilindu-se deja o serie de contravenții. Pe linie de Disciplina în construcții s-au aplicat amenzi mai ales pentru accesul utilajelor din șantiere, pe domeniul public, străzi, cu noroi pe calea de rulare a autilajelor. S-au constat însă și șantiere care aveau angajate chiar firme cu oameni specializați pentru curățirea roților utilajelor înainte de a intra pe domeniul public. În total au fost aplicate amenzi de peste 8.000 lei.

Asemenea acțiuni vor continua și pe viitor. De asemenea, se vor realiza condițiile necesare pentru păstrarea timp de 48 de ore a animalelor fără stăpân ridicate de pe domeniul public și apoi scoaterea acestora la licitație.

Front comun împotriva infracțiunilor cu violență. Atenție la fenomenul cererii de Taxă de Protecție. Apelați 112

Siguranța cetățeanului și asigurarea unui climat de ordine în comuna Florești a fost liantul unei întâlniri de la sediul Primăriei Florești, la carmascatioke au participat reprezentanți ai Secției 6 Poliție Locală, ai Poliției Locale, ai agenților economici (baruri, cafenele) alături de primarul Floreștiului, Horia Șulea. S-a pus un accent deosebit pe partea de prevenire a fenomenului infracțional, mai ales în ceea ce privește infracțiunile cu violență. Agenții economici, ca de altfel toți floreștenii, sunt rugați să apeleze cu încredere, funcție de gravitatea situației, Numărul Unic de Urgență 112 sau 0751-068.634 – numărul echipajului de la Secția 6 Poliție Rurală ori 0727-809.866 – numărul echipajului Poliției Locale. Întâlnirea din cursul zilei de miercuri s-a datorat pe linie preventivă și datorită apariției în Florești a unii fenomen incipient de grupări mafiote care încearcă să ceară taxă de protecție de la agenții economici.

De asemenea, primarul Horia Șulea a făcut un apel la agenții economici prezenți să încerce să menține curățenia în jurul localurilor proprii prin instalarea de coșuri de gunoi la intrare-ieșire.

Nu în ultimul rând s-au discutat o serie de probleme specifice, precum sistemele de alarmă sau camerele video.

Cinci floreşteni în Comitetului Judeţean Executiv al PNL: Şulea, Grosan şi Todea

Biroul Politic Judeţean paritar al PNL Cluj a decis componenţa Comitetului Judeţean Executiv al partidului, format din 33 de persoane. Printre acestea se află şi 3 floreşteni: primarul Horia Şulea, Giulian Grosan, Adrian Oros, Giacomo Dreoni şi consilierul judeţean Cosmin Todea.

16 dintre membrii Comitetului Judeţean Executiv sunt din partea vechiului PNL: Marius Nicoară, Mihai Seplecan, Mircea Abrudean, Bogdan Costea, Zoltan Coraian, Dan Tarcea, Giacomo Dreoni, Marius Sabo, Horia Şulea, Mureşan Aurelia, Dorin Lojigan, Mihnea Iuoraş, Giulian Grosan, Adrian Oros, Elena Uioreanu, Radu Zlati.pnl_sigla_28289900

Din Colegiul director al PNL Cluj fac parte şi 17 persoane din partea fostului PDL Cluj: Emil Boc, Daniel Buda, Alin Tişe, Alexandru Coroian, Tudor Ştefănie Cristian Haiduc, Mircea Moroşan, Gabriela Rădoiu-Leş, Florin Stamatian, Petru Călian, Mariana Leş, Dan Gavrea, Vlad Bărbos, Radu Moisin, Mihaela Suciu, Cosmin Todea şi Gheorghe Iancu.

Conform sursei citate, există şi câte trei membri supleanţi, atât din partea fostului PNL, cât şi din partea fostului PDL, secretarul general al Comitetului Judeţean al PNL Cluj este Florin Stamatian, secretarul general adjunct este Mircea Abrudean, iar funcţia de purtător de cuvânt al partidului este deţinută de senatorul Alin Tişe.

În comunicatul de presă al PNL Cluj se mai arată că sediul organizaţiei judeţene şi al secretariatul general va fi la sediul vechiului PDL Cluj, pe bulevardul Eroilor.

Dialogul, calea spre succes. Administratorii de imobile, alături de administraţia locală

Peste 20 de administratori ai imobilelor din Floreşti au participat joi, la Primăria Floreşti, la o şedinţă de lucru, alături de primarul Horia Şulea, adjunctul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, inspector principal Lucian Lupuţ, directorul Quatro Ecco Salub şi reprezentanţi ai SVSU şi ai Poliţiei Locale. Discuţiile care au durat peste 2 ore au adus faţă în faţă problemele administratorilor din Floreşti cu administraţia floreşteană, care a căutat soluţii. De fapt a fost un dialog prin care s-a încercat identificarea punctuală a problemelor şi căutarea de soluţii.

Administratorii au abordat problematica ghenelor de gunoi, a curăţeniei în spaţiile adiacente imobilelor, a cedării drumurilor către administraţia locală, a căutătorilor în gunoaie, a ridicării deşeurilor, a canalizării. S-au dezbătut probleme punctuale, care au fost aduse la cunoştinţa Poliţiei Locale pentru luarea de măsuri. În marea lor majoritate s-a constatat că sunt probleme ce nu ţin de administraţia locală sau prea puţin de aceasta, fiind probleme între entităţi private, o parte din ele nerespectându-şi îndatoririle din contract sau din proiect.

Un aspect important este faptul că, deşi ne aflăm în an preelectoral, primarul Horia Şulea a declarat că, atipic pentru majoritatea primarilor, va începe amendarea celor ce încalcă legea şi normele de bună convieţuire. Acest lucru a fost apreciat de administratori, care au subscris ideii.

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei au solicitat administratorilor punerea în ordine a cărţilor de imobil. Părţile prezente au convenit ca Primăria Floreşti să procure Cărţile de Imobil personalizate pentru Floreşti, iar administratorii să se ocupe de completarea lor. De punctat faptul că, potrivit Legii, aceste cărţi de imobil vor fi ţinute strict de administraţiile de imobil şi prezentate la cerere Poliţiei, Primăria neocupându-se nici de completarea lor şi nici neavând acces la datele din aceste documente.

La rândul lor, reprezentanţii Quatro Ecco Salub au afirmat că asociaţiile de locatari au datorii de 100.000 de euro la companie, lucru care deja le pune probleme în buna funcţionare şi în ciuda acestui fapt, nua u sistat serviciile la asociaţiile care au datorii chiar şi de 6-7 luni. Administratorii au cerut în acest sens sistarea serviciilor la datornici, pentru că nu li se pare normal ca toţi floreştenii să sufere din cauza rău platnicilor.

Părţile prezente au stabilit de comun acord câte o asemenea întâlnire trimestrial.

LIDL are PUZ, iar Ansamblul Folcloric al Casei de Cultură Floreşti se va numi Şoimii Carpaţilor

Şedinţa extraordinară din această seară de joi 26 februarie, a Consiliului Local Floreşti a fost una care aduce o veste bună floreştenilor. În toamna acestui an în Floreşti se va deschide un hzpermarket LIDL. Consilierii locali au votat în unanimitate Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației pentru PUZ ” Construire supermarket LIDL, amenajare accese și parcare, organizare de șantier, branșamente, ampalsare totemuri și panouri publicitare, împrejmuire proprietate”, situate în localitatea Florești, str. Eroilor, nr. 1-7, beneficiar SC LIDL ROMANIA SCS.lidlllllll

Reprezentanţii LIDL Romania au declarat că după obţinerea autorizaţiei de construire şi împrejmuirea terenului, în 4 luni magazinul va fi funcţional. Singura discuţie a fost cea privind realizarea de către investitor a unei benzi suplimentare de stocare trafic, pe Eroilor, sensul spre ANL, pentru a facilita accesul în parcarea complexului. LIDL s-a angajat la realizarea acestei cerinţe, urmând să introducă tubulatură rutieră pe valea adiacentă drumului. Deosebit de interesantă a fost intervenţia consilierului Cristian Ovidiu Coroian, care a afirmat că nu i se pare OK ca LIDL să ceară loc de magazin în centul comunei şi că nu I se pare OK nici arhitectura magazinului. Reprezentantul Compartimentului Urbanism din cadrul primăriei l-a lămurit pe consilier că zona este destinată serviciilor publice şi serviciilor private, iar primarul Horia Şulea a punctat că cei de la LIDL au cumpărat terenul şi nu i l-a oferit nimeni. “Aş fi fost încântat să realizăm acolo o pietonală, să mărim piaţeta primăriei. Dar nu e teren public, ci privat. Care a fost cumpărat! Iar legat de arhitectură, pot să vă spun că va fi în ton cu stilul clădirii primăriei. Că ne place că nu, acesta este stilul din ziua de azi. Şi, permiteţi-mi să vă întreb, care o fi stilul arhitectonic definitoriu pentru Floreşti?!”, a spus primarul Horia Şulea.

De asemenea, un alt punct dezbătut a fost cel privind aprobarea participării Comunei Florești din Judeţul Cluj, ca membru fondator la înființarea asociației „GAL Someș-Nadăș”. Grupurile de Acţiune Locală se constituie pentru atragerea de fonduri europene destinate zonei rurale. Din păcate, aici, consilierii locali nu au votat PENTRU.

Indiscutabil însă, cel mai aprins punct de pe ordinea de zi a fost cel privind înființarea la nivelul comunei Florești a Ansamblului folcloric ” Șoimii Carpaților”. Lăsând la o parte răutăţile unora, care, din neştiinţă, afirmau că asta mai Floreştiului, încă un ansamblu, primarul Horia Şulea a lămurit situaţia: ”Este foarte simplu, dar destul de trist. “Dinu Ban, angajat al Primăriei şi director al Căminului Cultural şi-a însuşit o marcă care nu era a lui şi a înregistrat sub nume propriu la OSIM marca Cununa Someşană. Acesta era ansamblul folcloric al Casei de Cultură Floreşti, ansamblu sprijinit material de primărie şi consiliu local cu fonduri pentru deplasări, concursuri, costume, spaţiu gratuit de pregătire. Nu mai putem sprijini ceva ce nu este al nostru. Legal nu se poate. Domnul ban a depus o adresă prin care afirmă că cedează marca administraţiei locale. Dar, mărcile nu se cedează ci doar se cesionează. Printr-una ct al Justiţiei. Adică un proces. Care poate dura un an, o lună, 3 ani! Timp în care domnul Ban se poate răzgândi. Sau ne poate cere o sumă de bani. Cine ştie…aşa că înfiinţăm un nou ansamblu folcloric al Casei de Cultură Floreşti. Practic schimbăm numele.  Copiii şi tinerii care activau la Cununa Someşană dacă doresc pot activa sub acest nume nou. Nu ştiu ce se va întâmpla cu Cununa Someşană. Acela nu mai este ansamblul Floreştiului. Eu personal şi sunt sigur că şi consilierii locali, voi sprijini prin toate eforturile pe mai departe activitatea ansamblului folcloric al Casei de Cultură Floreşti. Vom continua susţinerea acestui fenomen, al ansamblului, atâta tot că el va avea un alt nume”, a spus primarul Horia Şulea.

Traficul din Floreşti, similar cu cel de pe Valea Prahovei: 1500 maşini / oră. Dar Guvernul şi Consiliul Judeţean nu sprijină realizarea Centurii

Săptămâna trecută Drumul de Legătură SUD a primit, fiind vorba de o investiţie ce se întinde pe raza a două localităţi, Certificatul de Urbanism din partea Consiliului Judeţean Cluj. După acest baz urmează obţinerea avizelor, care nu sunt puţine, şi apoi organizarea licitaţiei internaţionale. Investiţia, în valoare de aproximativ 7 milioane euro, va fi susţinută strict de administraţia floreşteană, printr-un credit furnizor, cu o perioadă de graţie (neplată) de doi ani. Apoi, ratele vor greva bugetul local de maxim 30% din valoarea aferentă anului 2014. Dacă pe parcursul derulării contractului se va găsi vreo posibilitate de accesare fonduri europene, se va putea plăti creditul în avans fără penalizări.

Din păcate, până acum, nici Consiliul Judeţean şi nici Guvernul nu au venit în sprijinul zecilor de mii de floreşteni care îşi doresc fluidizare atraficului şi condiţii mai bune de trafic. Asta deşi „Centura Floreştiului” este, dincolo de o supapă pentru Floreşti şi un obiectiv de interes cel puţin regional, dacă nu chiar naţional având în vedere traficul infernal de pe ruta de acces spre Occident, E60.

Concret, la nivelul anului 2014, CNADNR a realizat, o estimare a trafcului pe DN1. Numerele au fost ameţitoare: pe tronsonul ieşire Cluj Napoca – intersecţie A3 se estima o medie zilnică anuală de de 21.202 maşini. Adică 883 maşini pe oră sau 14 maşini pe minut. În Medie! Ceea ce înseamnă că avem vârfuri de 1500 maşini pe oră, dacă luăm în calcul traficul redus de noapte. Şi, oricum, aceste estimări au fost depăşite potrivit specialiştilor. Spre comparaţie, traficul mediu anual de pe Valea Prahovei, unde potrivit masterplanului realizat de ministrul PSD vom avea într-un viitor oarecare autostradă, este de 22.000 maşini / zi.

În ceea ce priveşte interesul nu regional , ci naţional, al sectorului amintit din Floreşti, de remarcat valorile ridicate ale traficului, medii zilnice anuale, şi pe sectoarele următoare de drum:

A3 – DJ107 P (drumul spre Lacurile de la Tarniţa / Mărişel): 18.575 maşini / 24 ore

DJ107P- DN1J (drumul de ocolire spre Viştea – E81/Zalău): 13.149 maşini / 24 ore

Oricum, realizarea Drumului de Legătură SUD, spre Mănăştur, alături de promovarea drumului de legătură NORD, spre Grigorescu, ca drum de utilitate publică (lucru realiza în şedinţa de Consiliu Local de luni), coroborat cu realizarea sitemului inteligent de semaforizare (proiect la care deja a avut loc licitaţia, aşteptându-se oridinul de începe a lucrărilor) şi realizarea de către CNADNR a celor două sensuri giratorii (sau trecerea Avram Iancu în administrarea Primăriei Floreşti, pentru ca ea să poată realiza giraţiile), vor duce fără îndoială la fluidizarea traficului. drumexpres

Drumul de exploataţie agricolă NORD, este un drum de…exploataţie agricolă, realizat pe fonduri europene. Încă nu este realizată recepţia finală, aceasta urmând să se facă după reparaţiile constructorului din perioada de garanţie.

Apoi, fiind deja declarat drum de utilitate publică, se poate pune pe tapet asfaltarea sa.

Drumul de Legătură SUD, va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj Napoca cu Drumul Sfântul Ioan şi va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele). Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații și 3 intersecții. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Carosabilul va fi de 2x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri. Toate acestea alături de rigole ranforsate, zid desprijin pe coloane, șanțuri de beton, rambleu, piloți forați, filtre drenante, drenuri orizontale și, bineînțeles, semnalizare rutieră.

“Proiectul a fost realizat în timp record, de numai o lună și jumătate și țin să punctez acest aspect. Sunt 9 dosare care vor sta la baza licitației viitoare. Suma estimată de realizare este de aproximativ 7 milioane de euro. Sper ca întreaga lucrare să fie gata în șase luni. Sunt șanse reale ca Drumul de Legătură să fie finalizat anul acesta. Totul depinde de formalităţi, de vreme şi de câte piedici ni se vor pune. Nu trebuie să uităm că orice contestaţie a Caietului de Sarcini, contestaţie justificată sau nu, ne amână licitaţia cu minim o lună!”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

În sfârşit! Perseverenţa, mama succesului: MAPN şi-a data acordul pentru trecerea Poligonului în domeniul public al comunei Florești

După îndelungi demersuri şi drumuri la Bucureşti ale primarului Horia Şulea, MAPN, prin Direcţia Domenii şi Infrastructuri, şi-a dat acordul în ceea ce priveşte trecerea Poligonului din zona Subcetate în domeniul public al comunei Florești. floresti_maxi copy

Concret, imobilul CF 2350 Florești, va trece din domeniul public al Statului român și administrarea Ministerului Apărării Național în domeniul public al comunei Florești și în administrarea Consiliului Local al Comunei Florești. Transmiterea la acest moment este posibilă doar pentru 3 incinte (cele intabulate în CF UAT Florești 58169, 58170 și 58417, în suprafață totală de 8,6222 hectare), o incintă, în suprafaţă de 1,3 hectare, făcând obiectul unei dispute juridice aflate pe rolul Instanţei. Suprafaţa de 8,62 hectare va fi folosită în vederea înființării unor spații de recreere.

MAPN a apreciat insistenţa administraţiei locale floreştene şi a fost de acord cu Proiectul de Hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local Floreşti în şedinţa de luni. Iată actul în cauză

CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI FLOREȘTI, JUDEȚUL CLUJ, Analizând Referatul întocmit de domnul primar Horia Petru Șulea

Văzând adresa nr A 547 / 15.01.2015 emisă de Ministerul Apărării Naționale prin care această instituție își exprimă acordul privind preluarea unei părţi din imobilul 2350 Florești, de pe Str. Tăuțiului, Sat Florești, Comuna Florești, nr.cadastrale 58169, 58170 și 58417, din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al comunei Florești și în administrarea Consiliului Local al Comunei Florești

Având în vedere prevederile Art 9 din Legea 213/1998 modificată și republicată

În temeiul Art 36 alin 1 și 2 lit C ale Legii 215/2001 privind administrația public locală, modificată și republicată,

HOTĂRĂȘTE

Art. 1 – Se aprobă preluarea unei părți din imobilul 2350 Florești de pe Str. Tăuțiului, Sat Florești, Comuna Florești, concret teren cu suprafă de 8,6222 hectare alcătuit din 3 incinte, cele intabulate în CF UAT Florești 58169, 58170 și 58417, din domeniul public al Statului român și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al comunei Florești și în administrarea Consiliului Local al Comunei Florești.

Art. 2 – După preluare, partea de imobil va fi utilizată în vederea înființării unor spații de recreere, în termen de maxim 5 ani de la data transferului proprietății.

Art.3 – În cazul în care nu se respectă destinația părții de imobil și termenul prevăzut la Art. 2, acesta revine de drept în domeniul public al Statului român și administrarea Ministerului Apărării Naționale

Art.4 – Predarea – preluarea părții de imobil transmise, potrrivit prevederilor Art. 1se face pe bază de protocol încheiat între cele două părți interesate