Lucrări de conservare pe traiectul Drumului de Legătură Sud

Asa cum spuneam, demaram interventiile pe Razoare si nu numai. Vor incepe o serie de lucrari de conservare pe traiectul Drumului de Legatura Sud. Lucrarile sunt necesare avand in vedere starea drumului, situatia juridica complexa a executiei Drumului de Legatura si orizontul de timp pana la finalizarea noii proceduri de achizitie publica a unei noi executii.
Este vorba de lucrari aparte, inedite. Se va incepe cu o portiune de 300 m din str Razoare, partea de jos. Apoi vor urma verificari, prelevare esantioane, analize de laborator (da, da, la drum !!) si vom continua saptamanile urmatoare, functie si de conditiile meteo, cu Razoare si nu numai…Ulterior ne dorim a introduce pe acel traseu autobuze CTP.
Astfel, MARTI, 15 OCTOMBRIE, intre orele 9-18, pe str Razoare, sectorul de drum cuprins intre Amethyst si intersectia cu str. Crizantemelor, circulatia auto va fi complet inchisa !!!

Așa cum spuneam, azi s-a intervenit în forță pe Răzoare, pe traseul drumului de Legăură Sud. (FOTO SUNT REALIZATE LA INCEPUTUL LUCRARILOR, voi reveni cu rezultatele mult asteptate) Lucrările vor continua pe întregul traseu. Este vorba de lucrări inedite de conservare a lucrărilor, care vor avea ca rezultat o suprafață de rulare similară cu cea a asfaltului. Așa cum nota și www.floresti24.ro, discutăm de o intervenție ecologică, în premieră națională, pe bază de enzime. Tehnic, avem scarificarea suprafeţei cu scarificator, crearea amestucului de apă cu enzima, în concentrație optimă, acoperirea suprafeței cu amestecul rezultat, omogenizarea
stratului cu stabilizatorul, nivelare şi executare a pantelor în profil transversal cu autogrederul, compactarea cu cilindru compactor până la
atingerea gradului de compactare optim, adică minim 93%.
Ulterior lucrărilor pe fiecare tronson, vor avea loc prelevări de eșantioane și
analize de laborator, pentru stabilirea atingerii gradului adecvat de compactare.
Apoi ne dorim a introduce și o linie CTP în zonă.