Dare în funcțiune semafor Metro

Gata! Acum cateva minute, tocmai am acceptat donatia dreptului de
proprietate al semaforului de la Metro. Serviciul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Cluj a impus administratorului drumului DN1/E60, CNAIR prin DRDP Cluj, interzicerea virajului la stânga în zona Metro. De asemenea, s-a impus sistematizarea rutiera a zonei, inclusiv punerea în funcțiune a semaforului de către DRDP, administratorul drumului.
Semaforul a fost cedat Primăriei Florești, iar aceasta a facut ultimele demersuri si l-a pus în funcțiune în 24 de ore. Semaforul va fi integrat
în sistemul existent de semaforizare de pe Dn1/E60. Semaforul de la Metro este unul de tip traversare pietoni, cu acționare prin buton. După apăsarea de către pieton a butonului, în 8 secunde apare culoarea verde pentru traversare, care durează 26 de secunde.
În perioada următoare vor avea loc calibrări legate de acești timpi de funcționare.
Și să nu uităm de proiectul din Bugetarea Participativă, cel privind realizarea unei pasarele. Acesta va fi pus în aplicare, după obținerea tuturor avizelor necesare.
PS1: SEMAFORUL ESTE UNUL CU BUTON, NICIDECUM TEMPORIZAT !
PS2: AGLOMERATIA DE IERI SI AZI S-A DATORAT STRICT BLOCARII UNEI BENZI
DE CIRCULATIE PENTRU REFACEREA SI USCAREA MARCAJULUI AFERENT TRECERII DE PIETONI, SI NICIDECUM FUNCTIONARII SEMAFORULUI ! Incepand din aceasta seara se va circula normal, cu trecere de pietoni semaforizata in zona Metro.