Hrană pentru suflet

O slujbă specială la Biserica ortodoxă Luna de Sus și dezvelirea unei cruci comemorative și a unei plachete la mormântul preotului martir Danciu, care a slujit în Parohia Luna de Sus. Acesta din urmă a fost maltratat, batjocorit, condamnat la moarte și executat la Cluj de trupele de ocupație din vara lui 1944 pentru că a refuzat a se lepăda de credința sa și de enoriații pe care îi păstorea.
În anul Centenarului Marii Uniri avem nevoie mai mult decât oricând de unitate în credință și mă refer aici la credința în neamul românesc și în ai săi martiri eroi. Suntem obligați a ne ridica la înălțimea înaintașilor noștri care au scris Istorie. Avem datoria morală de a nu îi uita și de a-i cinsti cum se cuvine, astfel întărind ideea de unitate și de apartenență la valorile tradiționale ale nemaului românesc.
Mulțumiri Comandamentului Diviziei 4 Infanterie Gemina și Regimentului 50 Rachete AntiAeriene Andrei Mureșianu Florești, care au asigurat garda de onoare, fanfara militară ce a intonat imnul României și defilarea militară.