Laboratorul digital pentru elevi

La Florești, după 5G a venit laboratorul digital pentru elevi. Floreștiul își continuă drumul spre digitalizare. După ce în vara anului trecut a fost prima locație din Europa unde s-a testat la nivel integrat și în condiții reale tehnologia 5G, acum o școală din Florești, Școala Gimnazială Luna de Sus – Florești, a obținut o consistentă finanțare pentru digitalizare. Concret este vorba despre includerea în programul Digitalia, care presupune dotarea școlilor cu laborator digital complet echipat, materile digitale educaționale și profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare.
Florești e și Luna de Sus. Și mare bucurie pentru copilașii din “Lona”.  Școala Gimnazială Luna de Sus, Florești este una dintre școlile câștigătoare ale concursului de selecție pentru includerea în programul Digitaliada. Astfel, va începe noul an școlar cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare. Școala Gimnazială Luna de Sus, Florești face parte din cele 10 școli selectate, dintr-un total de 139 de școli înscrise în concursul de anul acesta. Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale Luna de Sus, Florești  a fost dotat cu 19 tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.
În proiectul Digitaliada, Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro. Pentru profesori Digitaliada este o oportunitate de a se perfecționa și de a profesa într-un mod diferit, iar pentru elevi va însemna accesul la un conținut educațional interactiv și de calitate.
Digitaliada este la a treia ediție și este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC pentru elevii claselor V-VIII.
Bravo, pentru doamna director Mihaiela Sîmboan.
Laboratorul școlii din Luna cuprinde 19 tablete, unități PC și monitoare, videoproiector, tabla interactivă și softuri educaționale, special adaptate programei școlare. Școala din Luna de Sus este una din cele 10 selectate anul acesta, dintr-un total de 139 școli înscrise în competiție. Acordăm o atenție specială educației și nu întâmplător am construit cu fonduri din bugetul local o grădiniță ultramodernă și avem în construcție o școală și o creșă. Dincolo de clădiri este nevoie însă și de dotarea acestora cu tehnologia acestor vremuri. Grație acestui laborator digital, elevii au șansa de a învăța jucându-se pe tablete și mai ales de a înțelege anumite probleme precum cele de geometrie. Școala și metodele de predare trebuie să fie prietenoase și să se adreseze elevilor într-un mod la care aceștia să rezoneze. Iar interfața învățării trebuie să fie una digitalizată.
Nu în ultimul rând felicit echipa care s-a zbătut pentru succesul acestui proiect, de la candidatură până la implementarea sa.