Troiță demnă de jertfa ostașilor din vara lui 1944

Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului nostru Isus Hristos au fost cinstite la Florești cu inima. Mai ales că vorbim de anul Centenarului Marii Uniri!
În zona vremelnicului și nedreptului hotar din 1940-1944, pe locul unde în vara lui 1944 și-au pierdut viața sute de combatanți, azi a fost sfințită o troiță. Începând din acest moment acolo va veghea la viața de dincolo a eroilor troița și ca aducere aminte vor veghea trei catarge pe care flutură tricolorul românesc.
Mulțumesc tuturor celor care au onorat cu prezenta cinstirea eroilor neamului, pe puțin 500 de persoane, mulțumesc celor care au făcut posibilă această zi deosebită, Români adevărași (majuscula nu e deloc întâmplătoare!) și, deloc în ultimul rând, reprezentanților Armatei / Regimentul 50 Rachete Antiaeriene Andrei Mureșianu Florești, ai Poliției  / Secția 6 Poliție Rurală Florești, ai IGSU și ai Poliției Locale. De asemenea, onoarea și tot respectul față de senatorul Vasile Ilea (da, PSD, dar culoarea politică nu mai contează când vorbim de românism și patriotism!) care a fost alături de noi în această zi specială.
Pe troiță stă scris
ACEASTĂ TROIȚĂ A FOST ÎNĂLȚATĂ ÎN MEMORIA EROILOR NEAMULUI CĂZUȚI LA DATORIE PENTRU APĂRAREA PĂMÂNTULUI STRĂBUN ȘI ÎNTRU ADUCEREA AMINTE, PENTRU URMAȘII URMAȘILOR LOR. ÎN ACEASTĂ ZONĂ A FOST  MARCAT  HOTARUL
NEDREPT  ȘI VREMELNIC IMPUS DE CĂTRE PUTERILE STRĂINE, ÎNTRE ANII DE TRISTĂ AMINTIRE 1940-1944. TROIȚA A FOST AȘEZATĂ DE CĂTRE PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI FLOREȘTI ȘI S-A SFINȚIT ÎN JOIA ÎNĂLȚĂRII LA CER A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, ÎN ANUL 2018, LUNA MAI, ZIUA A 17-A, ÎN ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI A TUTUROR ROMÂNILOR DE LA 1918.
GLORIE ETERNĂ OSTAȘILOR ROMANI!