100 de ani de la Lupta de la Mărăști, din Primul Război Mondial

Trist! Încet dar sigur ne pierdem identitatea națională, devenim un popor fără istorie, fără trecut, fără rădăcini.
Zilele acestea se împlinesc 100 de ani de la Lupta de la Mărăști, din Primul Război Mondial. Un punct de cotitură pe teatrul răsăritean de operațiuni, o luptă teribilă în care Armata Română (condusă de însuși Regele Ferdinand și de mareșalul Averescu) a fost victorioasă în fața Armatei Germane și Austro Ungare (grupul Gerock, respectiv flancul drept al Armatei 1), cu prețul a peste 5.000 de morți, dispăruți și răniți. Din păcate nu am auzit nici un politician amintindu-și de trecutul de glorie al nemaului românesc. Nu am auzit de nici un moment solemn…
Acum 100 de ani ecourile încleștării erau în paginile chiar și ale presei britanice: The Times: „Singurul punct strălucitor in Răsărit se găsește in România, unde armata reconstituită atacă viguros frontierele Carpațior, obținând succese apreciabile”.
Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii (Nicolae Iorga), iar un popor fără cultură e un popor uşor de manipulat (Immanuel Kant)
Anul viitor se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, de la crearea Statului Național Unitar România. Vă garantez că la Florești românismul (sănătos, ne-exacerbat, fără șovinism dar da, plin de patriotism) va fi celebrat cum se cuvine !