Floreștiul devine Capitala Inovației în Reciclare

Încă un pas spre normalitate. O premieră națională, fără îndoială, Floreștiul devenind Capitala Inovației în Reciclare. Sistemul de coelctare selectivă este unul bazat pe containere îngropate, complet automatizat și cu telemeterie privind gradul de umplere și necesitatea de golire a containerelor. Practic, floreștenii doar introduc în aparat recipientul și urmează indicațiile de pe un touch screen user-friendly. Selectarea/transportul și depozitarea în containerele îngropate se realizează automat.
Am inaugurat (alături de Green Group, grupul Carrefour, Institutul Verde și compania Grădinariu ) cel mai modern sistem de colectare selectivă a deșeurilor, numit SIGUREC PUBLIC, pe Strada Someșului, în apropierea stadionului de fotbal. Aici, locuitorii comunei Florești pot aduce pentru reciclare deșeuri de ambalaje (recipiente PET, sticlă, aluminiu), primind în schimb vouchere valorice ce pot fi folosite ca reduceri la cumpărături în magazinele Carrefour. Totodată, cei care aduc deșeuri pot alege să doneze valoarea acestora către o cauză socială. și, mai mult, se poate participa și la o tombolă cu premii atractive precum o excursie în Transilvania, biciclete și fel de fel de gadgeturi.
Sunt ferm convins că floreștenii vor uzita din plin de acest punct de colectare deșeuri reciclabile.
În prezent, în Florești, avem PATRU puncte automatizate de colectare deșeuri (în parcarea VIVO, pe str Eroilor, lângă Carefour Florești și pe str Someșului). Plus de asta, în zona de case din vatra satului, funcționează deja un sistem de colectare selectivă, în saci speciali și cu ridicare separată, de la domiciliu.