Să avem noi înșine grijă de noi. Exercițiu alături de pompierii voluntari din Scoția

In aceasta lume deosebit de complexa, cu provocari multiple si din cele mai neasteptate trebuie sa fim pregatiti tot timpul, pt orice situatie deosebita. Prin noi insine, nu asteptand ajutorul altora. Vineri a avut loc un amplu exercitiu de interventie SU (Situatii de
Urgenta) coordonat si supravegheat de pompieri din Scotia, care via
organizatia Blythswood Romania au donat autospeciale de lupta impotriva
incendiilor si pt SU unor UAT din tara. Si, atentie, cei din imagini sunt pompieri voluntari, din serviciile SVSU, iar evolutia lor practica este dupa doar o saptamana de pregatire la Floresti, alaturi de pompierii scotieni.

Este timpul sa ne luam soarta in maini si sa fim pregatiti pt a face fata
oricaror situatii ivite. Nu trebuie sa ne plangem si sa asteptam cu mana
intinsa, ci prin noi insine sa ne luam soarta in maini si, sa fim constienti ca cei multi conteaza pe ajutorul nostru in situatii critice. Florestiul a devenit un etalon national al Serviciilor de Voluntariat pentru Situatii de urgent. Zilele acestea, la Floresti, se afla un grup de inimosi pompieri voluntari scotieni, care, prin intermediul Blythswood Romania, au donat cinci masini de pompieri unor UAT din Transilvania. De asemenea, zilele acestea vor avea loc in Floresti o serie de cursuri de pregatire si ample exercitii de antrenament pentru pompierii voluntar, activitati asistate de reprezentanti ai ISU. Iar colaborarea UAT Floresti cu pompierii voluntari scotieni va continua cu o serie de surprize placute.