Investiții ample în SPORT și EDUCAȚIE

Florești- Educație, Sport. Pentru că doar prin aceste două componente ale vieții de zi cu zi vom avea o generație viitoare capabilă a duce mai departe tradițiile și valorile creștine românești.
Realizare ȘCOALĂ NOUĂ
REALIZARE BAZĂ SPORTIVĂ TIP 1
Patinoar și Sală de sport cu bazin de înot copii
Bazin de înot MULTIFUNCȚIONAL și Bază sportivă cu terenuri multifuncționale și pistă de alergare
SALĂ DE SPORT ȘCOALA GIMNAZIALĂ GHEORGHE ȘINCAI

Realizare ȘCOALĂ NOUĂ
Un antreprenor, Emil Cibu, a donat Floreștiului un teren de peste 6222 mp, in zona Porii-Eroilor, pentru a se construi o nouă SCOALA, încă una, GIMANZIALA CU 36 SALI DE CLASA (20 pentru clasele 0-4 si 16 pentru clasele 5-8), LABORATOARE, SALA FESTIVA, ATRIUM, BIBLIOTECA, SALA DE SPORT, GRUPURI SANITARE, CABINET PSIHOLOG, CABINET MEDICAL, CANCELARIE, PARCARE, ETC.

REALIZARE BAZĂ SPORTIVĂ TIP 1
Investiție publică de 1,7 milioane euro la Florești, din fonduri guvernamentale. Se lucrează deja la pregătirea terenului. Investiția vine ca urmare a seriozității administrației publice locale și a excelentei colaborări pe care o avem cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și cu cei de la Compania Națională de Investiții, colaborare concretizată deja în realizarea creșei și demararea Centrului Cultural de pe locația fostului Poligon.
Concret este vorba de realizarea unei Baze Sportive Tip 1: teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF, 105 metri x 68 metri, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectator, plus teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m. Și, bineînțeles, cabinet medical, clădire vestiare și administrativă și parcare autovehicule și autocar.
Obiectivul de investiții a fost introdus pe Lista Sinteză a subprogramului Complexuri Sportive, aprobată prin Ordinul MDRAP 2833/09.10.2019. Subprogramul în discuție se referă la construirea/modernizarea a 400 terenuri de sport, condiție asumată de România în cadrul Dosarului de candidatură pentru Euro2020.
Locația din Florești va fi în zona Ansamblului ANL

Patinoar și Sală de sport cu bazin de înot copii
Având în vedere excelenta coalborare pe care o avem cu cei de la Compania Națională de Investiții am solicitat includerea acestui obiectiv pe lista de investiții a CNI, având promisiuni certe privind finanțare alucrării. Locația propusă este lângă Școala din Cetatea Fetei, obiectiv educațional dat în folosință anul trecut (capacitate 900 de elevi – 24 de săli de clasă plus laboratoare, sală festivă terenuri de sport – investiție publică de 12 milioane lei, suportată integral de la buget).
Bazin de înot MULTIFUNCȚIONAL și Bază sportivă cu terenuri multifuncționale și pistă de alergare
Având în vedere excelenta coalborare pe care o avem cu cei de la Compania Națională de Investiții am solicitat includerea acestui obiectiv pe lista de investiții a CNI, având promisiuni certe privind finanțare alucrării. Locația propusă este pe strada Tăuțiului, pe terenul cedat de către MAPN administrației locale floreștene. Subliniez că în aceea zonă se lcurează intens la PARCUL DE JOACĂ ȘI AGREMENT “POLIGON” (Suprafata totala: 15.760 mp, Suprafata aparate de joaca: 965 mp, Suprafata spatii verzi amenajate: 5.390 mp, Dotari: 5 ansambluri de joaca mari, balansoare, echipament de joaca de catarare, leagane, minitribuna, scena, grup sanitar, foisor, cismea) și suntem în faze avansate privind licitațiile aferente realizării Centrului Cultural.

SALĂ DE SPORT ȘCOALA GIMNAZIALĂ GHEORGHE ȘINCAI
Sunt în plină desfășurare lucrările la Sala de Sport de la Școala Gheorghe Șincai. Asigurarea unui climat propice desfășurării actvității elevilor este o preocupare constantă a administrației publice floreștene. Ne preocupă atât educația copiilor, cât și o dezvoltare sănătoasă a acestora. Am investit în educație prin darea în folosință a noii școli, a grădiniței și a creșei. Am investit și în reabilitarea și dotarea unităților de învățământ existente. Am pus la dispoziția elevilor de la noua școală, clasele 0-IV autobuze școlare, care s-au dovedit a fi un real success. Acum a venit rândul să ne preocupe și sănătatea elevilor. Avem aprobată realizarea unei Baze sportive de Tip1, cu finanțare prin CNI. Și, dacă la noua școală din Cetatea Fetei elevii beneficiază de terenuri de sport, am considerat că și cei de la Școala Gheorghe Șincai trebuie să aibă un loc pentru sport. Așa că acum mai bine de un an am demarat proiectul de realizare a unei săli de sport, iar acum suntem deja în faza de șantier, de execuție. Din punct de vedere tehnic, aria construită a complexului este de 435,5 m, din care sala va avea o suprafață de 341 metri, iar vestiarele și birourile 94 de metri. Sala propriu zisă va avea dimensiuni de 27/14 metri, iar anexele vor fi vestiarele, toaletele, camera CT și birourile profesorilor. Sala va fi dotată cu pardoseală aferentă, precum și saltele, spaliere și alte obiecte de gimnastică.