Măsuri care să ne ajute în lupta împotriva COVID-19

Având în vedere necesitatea luării unor măsuri care să ne ajute în lupta împotriva COVID-19, în ultimele zile am convocat mai multe ședințe de lucru ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU). În cadrul acetora s-au diseminat Deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și s-au luat o serie de măsuri la nivel local. Pe parcursul acestor zile, am comunicat cu voi toti, dar acum cred ca e momentul a sintetiza aceste masuri.
Iata-le:
– Dezinfectarea stațiilor de transport public și a parcurilor de joacă
– Dezinfectarea și spălarea străzilor și mai ales a trotuarelor, aferente domeniului public.
– Dezinfectarea și spălarea TUTUROR străzilor și mai ales a trotuarelor, din Florești. Mă refer aici la INCLUSIV la aleile, străzile din domeniul privat.
– Redimensionarea programului de lucru cu publicul la Primărie și accesul în incinta Primăriei în mod restricționat, câte 10 persoane (câte una la fiecare ghișeu/birou) și doar după completarea unei Declarații pe proprie răspundere
– Obligativitatea tuturor celor care intră în Primărie de a se dezinfecta pe mâini înainte de acces la punctul special amenajat, cu produse oferite de Primărie
– Dezinfectarea constantă a spațiilor din Primărie
– Recomandarea ca cetățenii să se adreseze Primăriei prim mediul online și să evite prezența fizică la Primărie (taxele și impozitele se pot plăti prin online prin ghiseul.ro, cererile se pot adresa prin email, informațiile se pot obține telefonic)
– Recomandarea ca slujbele de înmormântare să aibă loc în incinta cimitirului, dar în aer liber
– Închiderea Târgului de mașini
– Suspendarea tuturor activităților în bazele sportive și la Căminul Cultural
În perioada imediat următoare, în funcție de dinamica evenimentelor, vor fi luate și alte măsuri.
La nivelul UAT Florești nu avem nici un caz de infectare cu COVID-19 și nici o persoană suspect. Avem mai multe persoane aflate în autoizolare care sunt monitorizate constant de toate autoritățile abilitate în acest sens.

De asemenea, fac și pe această cale un apel la calm și responsabilitate. În această perioadă trebuie să fim liniștiți dar atenți. Să ne ghidăm strict după mesajele, informările oficiale și nicidecum după enormitățile care apar în spațiul public, mesaje neverificabile și neasumate, rostogolite de unii iresponsabili. Avem câteva reguli, unele chiar de bun simț, pe care trebuie să le respectăm. Multă sănătate, dragi mei dragi floreșteni!