Mircea Cirt, un antreprenor prin ale cărui vene curge sânge liberal doctrinar

Felicitări prietenului Mircea Cirt, un antreprenor prin ale cărui vene curge sânge liberal. Iată că liberalismul adevărat poate înflori și altundeva decât de la București. Liberalismul doctrinar pur sânge nu va putea fi niciodată confundat cu actuala caricatură de (pseudo)liberalism promovat și afișat de conducerea executivă a țării.

“Scrisoare de la un antreprenor pentru Premierul Ludovic Orban

Mircea Cirt, ATP Exodus: Vă rog să vă asumați rolul și autoritatea pe care o aveți și să mișcați lucrurile în direcția bună! Cu fiecare zi de întârziere a unor măsuri, țara se îngroapă și nu vom mai putea recupera ce se demolează
Stimate Domnule Premier Ludovic Orban,

Ca antreprenor român și iubitor al acestei țări nu vă solicit să opriți criza, cu toții suntem conștienți de furtuna prin care trecem. În schimb va rog să va asumați rolul și autoritatea pe care o aveți și să mișcați lucrurile în direcția bună!
Cu fiecare zi de întârziere a unor măsuri, țara se îngroapă și nu vom mai putea recupera ce se demolează. Se impune să vă asumați răspunderea și să produceți măsurile mult așteptate de români, măsuri care să aibă impact major în societate! Cu toții observăm măsurile deja luate de prevenire a epidemiei și sunt foarte bune. Cu toții însă observăm și lipsa măsurilor pentru susținerea economiei și nu înțelegem de ce, putem doar presupune.

Sunt convins că aveți nenumărați experți care este posibil să vă încurce în aceste vremuri. Cu toate acestea, indiferent de justificările pe care le aveți, este vorba de asumare maximă și mobilizare cu efect imediat.

Am conturat un set de măsuri minime, de bun simt, necesare tranzitarii până la sfârșitul acestui an, pentru o recuperare a pierderilor ce vor avea loc.
Astfel dar, vă propun:
1. Stabilirea cadrului legal în vederea suspendării ratelor de capital și a dobânzilor la facilitățile de credit, leasing financiar și operațional, până la 31.12.2020, cu prelungirea corespunzătoare a termenului de rambursare.
2. Eliminarea taxelor și impozitelor locale până la 31.12.2020.
3. Decontarea urgentă (maxim 5 zile) a restanțelor statului către agenții economici.
4. Stoparea penalităților pentru neplata la termen a obligațiilor fiscale și stoparea popririlor pe conturile agenților economici, până la 31.12.2020.
5. Reglementarea condițiilor pentru șomajul tehnic ca instrument la indemâna angajatorului, fără limitarea mecanismului la anumite domenii de activitate.
Fiți corecți în abordarea și tratarea tuturor angajaților la fel, fără discriminări.
6. Scutirea de plată a TVA în vamă pentru importurile de mărfuri până la 31.12.2020.
7. Reforma tuturor organigramelor aparatului de stat, cât mai urgent pentru reducerea costurilor la nivel național.
8. Stabilirea unui salariu net pentru toți angajații care lucrează la stat, indiferent de funcție, grad, care să nu depășească 5000Ron Net, până la 31.12.2020 și reevaluare în August 2020.
9. Eliminarea sporurilor de orice fel, respectiv a pensiilor speciale până la 31.12.2020.
10. Urgentarea stabilirii și demarării de investiții strategice astfel încât cât mai multe firme să fie implicate: Infrastructură, autostrăzi, drumuri, poduri, căi ferate.
11. Anularea taxei de avizare de 500Eur + TVA pentru obținerea avizului existenței cazului de forță majoră!

Domnule Premier, totul este posibil! Voință, curaj, ținte înalte!
Dumnezeu să vă binecuvînteze! Dumnezeu să binecuvînteze România!

Mircea Cirt, CEO ATP Exodus”

https://financialintelligence.ro/mircea-cirt-atp-exodus-v…/…