Date tehnice Liceu Florești

Liceul Dumitru Tautan din Floresti (azi maine!), unitate scolara nou nouta, cu ample dotari, care poate gazdui aproape 1000 de elevi si care beneficiaza de sali de clasa moderne dotate cu tabla interactiva, laboratoare, cabinete medicale si de logopedie, laborator de informatica ultradotat, sala festiva, terenuri de sport etc se pregateste pentru ca din toamna micii floresteni sa ii treaca din nou pragul. Unitatea scolara, o investitie de la bugetul local de 10 milioane lei, este prima scoala mare construita in Romania dupa 1990 si a fost inaugurata anul trecut. In prezent se lucreaza din plin la operatiunile de design / decorare sali de clasa si spatii de circulatie.
Iata ce inseamna o unitate de invatamant moderna…..

Clădirea Liceului Teoretic ”Dumitru Tăuțan” din comuna Florești, județul Cluj, str. Carpați, nr.10, are un regim de înălțime PARTER + DOUĂ ETAJE, având 21 de săli de clasă pentru nivelul primar, patru săli de clasă nivel gimnazial, patru săli de clasă pentru nivel liceal, un Laborator Informatică, un laborator Fizică – Chimie și un Cabinet de Biologie.

PARTER

10 săli de clasă, cu o suprafață fiecare de 58 mp – se folosesc pentru nivel PRIMAR. Fiecare sală este dotată cu bănci și scaune corespunzătoare vârstei, pentru 30 de elevi, patru dulapuri duble cu rafturi, podium, tablă normal, tablă interactivă, tablă magnetică, videoproiector, unitate calculator PC I5, monitor, tastatură, mouse, cuier haine, coșuri de gunoi selectiv, coș de gunoi deșeuri menajere și jaluzele.

Grup sanitar Fete, corespunzător vârstei, care se folosește de nivelul rimar, cu 10 cabine cu vas WC și suport hârtie și coș de gunoi, opt oglinzi, opt chiuvete, patru dispenser săpun, două dispenser șervețele hârtie, coșuri de gunoi.

boxă pentru curățenie, dotată cu cabină de duș

2 x Spațiu depozitare material didactic

Spațiu personal curățenie, dotat cu patru dulapuri pentru haine și materiale de curățenie, masa, scaune, rafturi

Grup sanitar personal nedidactic

Spațiu Centrală termică

Complex Sală de mese, alcătuit din încăpere Sală de Mese, dotată cu mobilier corespunzător și frigidere de capacitate mare, spațiu aferent sălii de mese dotat cu mobilier pentru depozitarea veselei și chiuvetă, sală vestiar cu chiuvetă și oglindă

Lift cu șase locuri în dreapta scării de acces

Cabinet medical format din încăperi specifice: grup sanitar, vestiar, spațiu depozitare materiale sanitare, spațiu depozitare deșeuri sanitare, spațiu consultații, birou medic + asistent, toate dotate cu mobilier corespunzător și specific

Cabinet profesor itinerant / sprijin, dotat cu mobilier (masa, scaune, dulap, rafturi)

Spațiu depozitare material didactic

Spațiu depozitare materiale de curățenie

Grup sanitar adaptat persoanelor cu dizabilități

Grup sanitar pentru Băieți, corespunzător vârstei, care se folosește de nivelul Primar, dotat cu 5 chiuvete, cinci oglinzi, patru cabine cu vas WC și suport hârtie și coș de gunoi și șapte pișoare

ETAJ I

10 săli de clasă, cu o suprafață fiecare de 58 mp – se folosesc pentru nivel PRIMAR. Fiecare sală este dotată cu bănci și scaune corespunzătoare vârstei, pentru 30 de elevi, patru dulapuri duble cu rafturi, podium, tablă normal, tablă interactivă, tablă magnetică, videoproiector, unitate calculator PC I5, monitor, tastatură, mouse, cuier haine, coșuri de gunoi selectiv, coș de gunoi deșeuri menajere și jaluzele.

Grup sanitar Fete, corespunzător vârstei, care se folosește de nivelul Primar, cu 10 cabine cu vas WC și suport hârtie și coș de gunoi, opt oglinzi, opt chiuvete, patru dispenser săpun, două dispenser șervețele hârtie, coșuri de gunoi.

O boxă pentru curățenie, dotată cu cabină de duș

2 x Spațiu depozitare material didactic

Spațiu Cabinet de Asistență Psihopedagogie, dotat cu mobilier specific (masa, scaune, dulap)

Intrarea principală cu spațiu aferent personalului de pază

Spații administrative: Birou director adjunct dotat cu mobilier, calculator, monitor, tastatură, mouse, Birou Secretariat dotat cu mobilier, calculator, monitor, tastatură, mouse, telefon fix, fax, Birou Director dotat cu mobilier, calculator, monitor, tastatură, mouse, grup sanitar, Birou Contabilitate dotat cu cu mobilier, calculatoare, monitoare, tastaturi, mouse, Arhiva dotată cu rafturi și dulapuri tip Fișete

Sală Profesorală, dotată cu mobilier corespunzător, ecran proiecție, videoproiector, calculator I5, mouse, monitor, tastatură, laptop, multifuncționale (imprimantă, scanner, copiator / A4 și A3)

Grup sanitar profesori, care conține două incinte. Una pentru femei – două cabine cu vas WC și suport hârtie și coș de gunoi – două chiuvete, două oglinzi și o incintă pentru Bărbați – o cabină cu vas WC și suport hârtie și coș de gunoi – două chiuvete, două oglinzi, două pișoare

Lift cu șase locuri în dreapta scării de acces, adiacent intrării principale

Spațiu depozitare material didactic

Spațiu depozitare materiale de curățenie

Grup sanitar adaptat persoanelor cu dizabilități

Grup sanitar pentru Băieți, corespunzător vârstei, care se folosește de nivelul Primar, dotat cu 5 chiuvete, cinci oglinzi, patru cabine cu vas WC și suport hârtie și coș de gunoi, și șapte pișoare

Spațiu profesor logoped, dotat cu mobilier specific (birou, masa, scaune, dulap)

ETAJUL II

O sală de clasă cu o suprafață de 58 mp – se folosesc pentru nivel PRIMAR. Sala este dotată cu bănci și scaune corespunzătoare vârstei, pentru 30 de elevi, patru dulapuri duble cu rafturi, podium, tablă normal, tablă interactivă, tablă magnetică, videoproiector, unitate calculator PC I5, monitor, tastatură, mouse, cuier haine, coșuri de gunoi selectiv, coș de gunoi deșeuri menajere și jaluzele.

4 săli de clasă, cu o suprafață fiecare de 58 mp – se folosesc pentru nivel GIMNAZIAL. Fiecare sală este dotată cu bănci și scaune corespunzătoare vârstei, pentru 30 de elevi, patru dulapuri duble cu rafturi, podium, tablă normal, tablă interactivă, tablă magnetică, videoproiector, unitate calculator PC I5, monitor, tastatură, mouse, cuier haine, coșuri de gunoi selectiv, coș de gunoi deșeuri menajere și jaluzele.

3 săli de clasă, cu o suprafață fiecare de 58 mp – se folosesc pentru nivel LICEAL. Fiecare sală este dotată cu bănci și scaune corespunzătoare vârstei, pentru 30 de elevi, patru dulapuri duble cu rafturi, podium, tablă normal, tablă interactivă, tablă magnetică, videoproiector, unitate calculator PC I5, monitor, tastatură, mouse, cuier haine, coșuri de gunoi selectiv, coș de gunoi deșeuri menajere și jaluzele.

Cabinet Biologie, cu o suprafață de 58 mp – se folosește pentru nivel LICEAL. Sala este dotată cu bănci și scaune corespunzătoare vârstei, pentru 30 de elevi, patru dulapuri duble cu rafturi, podium, tablă normal, tablă interactivă, tablă magnetică, videoproiector, unitate calculator PC I5, monitor, tastatură, mouse, cuier haine, coșuri de gunoi selectiv, coș de gunoi deșeuri menajere și jaluzele.

Cabinet Comisie de evaluare și asigurare a calității (CEAC), dotat cu mobilier corespunzător

Grup sanitar Fete, corespunzător vârstei, care se folosește de nivelul Gimnazial și Liceal, cu 10 cabine cu vas WC și suport hârtie și coș de gunoi, opt oglinzi, opt chiuvete, patru dispenser săpun, două dispenser șervețele hârtie, coșuri de gunoi.

O boxă pentru curățenie, dotată cu cabină de duș

Spațiu depozitare material didactic

Cabinet Informatică, dotat cu mobilier specific (birouri, scaune, suport tastatură) și 30 + 1 calculatore I5, monitoare, tastaturi, mouse, videoproiector, tablă interactivă

Bibliotecă școlară, dotată cu mobilier specific (mese, birouri, rafturi, etajere, scaune), calculator, monitor, mouse, tastatură, multifuncțională (imprimantă, scanner, copiator)

Lift cu șase locuri adiacent scării de acces

Sală Festivă + vestiar aferent. Sala Festivă este dotată cu 96 scaune capitonate, podium, videoproiector, ecran proiecție, pupitre speaker

Spațiu depozitare materiale de curățenie

Grup sanitar adaptat persoanelor cu dizabilități

Grup sanitar pentru Băieți, corespunzător vârstei, care se folosește de nivelul Gimnazial și Liceal, dotat cu 5 chiuvete, cinci oglinzi, patru cabine cu vas WC și suport hârtie și coș de gunoi, și șapte pișoare

Laborator Fizică – Chimie și spațiu aferent pentru depozitare materiale didactice. Laboratorul este dotat cu bănci și scaune corespunzătoare vârstei, pentru 30 de elevi, patru dulapuri duble cu rafturi, podium, tablă normal, tablă interactivă, tablă magnetică, videoproiector, unitate calculator PC I5, monitor, tastatură, mouse, cuier haine, coșuri de gunoi selectiv, coș de gunoi deșeuri menajere și jaluzele.

Aferent intrarii principale exista o parcare auto.
Intreaga arie beneficiaza de iluminat public nou.

Complexul unității de învățământ beneficiază de o bază sportivă în aer liber. Baza sportivă cuprinde: teren de baschet un teren de tenis, toate pe suprafață sintetică. Baza are iluminat nocturn.

Curtea aferentă liceului este una spațioasă, dotată cu bănci, spații verzi, zone de recreere.

În imediata apropiere ( 30 de metri) a unității de învățământ, Comuna Florești deține o Sală de Sport care este pusă la dispoziția Liceului Teoretic ”Dumitru Tăuțan” din comuna Florești, județul Cluj, str. Carpați, nr.10 pentru o perioadă nedeterminată, pe durata orelor de curs.

Clădirea este conectată la internet existând contract de servicii.

Securitatea elevilor va fi făcută atît prin contractarea unor Servicii de pază, cât și prin Sistem supraveghere video și Sistem de alarmă antiefracție.